Wednesday, May 8, 2013

Lunch Pack

Menu for today:
Chicken Satay, Cucumber & Onion with Peanut Sauce
Orange, Apple & Strawberry
My Lunch Pack
Blueberry Cheese Tart for my Colleague
 
Food info:
Satay is a dish of seasoned, skewered and grilled meat, served with a peanut sauce. Satay may consist of diced or sliced chicken, goat, mutton, beef, and other meats. It can be found throughout all the states of Malaysia in restaurants and on the street, with hawkers selling satay in food courts and also Pasar Malam.

6 comments:

  1. Semalam teringin makan sate.. singgah kedai makan, tup2 ada jual sate.. apo laeiii.. sodapnyaaa hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun bawak left over satay semalam ni sebenarnya...hehehehe...

      Delete
  2. rajin nyer membwk bekal utk lunch sekali, terus teringin nk mkn sate gk masa nih hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mmg bawak bekal hari2....:-)
      kalau tak sempat masak or ada jamuan je tak bawak...hehehehe

      Delete
  3. cis tat tu wat sendiri ke. rajinnye. dah lama x buat tat. nak buat shell dia yg malas tu.

    rajin nye bawa bekal. bw yg simple pun jadi asalkan kenyang...menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah wat sendiri....kebetulan ada orang order so ada lebih tu yg bawak gi opis bagi kengkawan makan tu...:-)
      betul tu simple pun takpe yg penting kenyang...saya kalau tak bawak bekal mmg mati kutu skit sbb tak tau nak beli apa dekat café.:-)

      Delete