Thursday, March 17, 2016

Salah ke ?

Aida ada sorang kawan baik lelaki. Kawan baik je tak lebih daripada tu. Dah berbelas tahun kami berkawan. Dulu dia duduk KL tapi sekarang dah pindah luar KL, Walaupun dah jauh tapi masih berhubung jugaklah. Jadi semalam Aida masa on the balik dari office Aida call dia. Sebabnya masa tu tengah jem. Boring kot. Sebab tu teringat nak Tanya khabar dia lah. Ringing tapi tak pick up. Jadi Aida letak je lah.
 
Selang berapa minit ada tet masuk dari dia. 'Please call back'.
 
Jadi Aida pun call lah balik.
 
Aida: Assalamualaikum!
 
Dia: W'salam. Sorry tak sempat pick up tadi. Tengah baring, sakit kepala.
 
Aida: Takpe.
 
Dia: Ada apa?
 
Aida: Apa yang ada apa?
 
Dia: Ada apa call?
 
Aida: Takde apa. (Dalam hati tertanya-tanya, nak call pun kena ada sebab ke? Terus mood nak bercakap ke laut)
 
Dan dia terus sembang walaupun tak dpat respon sangat daripada Aida.
 
 
Kalau korang kat tempat Aida, korang sentap tak dengar soalan macam tu? Sebabnya Aida terus sentap bila dengar soalan macam tu. Rasa macam, wei...ko apa hal call aku ni? Takde hal tak payah call lah. Camtuh. 
 
Mungkin dia tak fikir macam tu pun. Tapi entahhhh...memang tak boleh terima soalan macam tu. Lebih2 lagi daripada so call kawan baik kan. Terus Aida terfikir, lepas ni memang takdelah nak call lagi kalau takde hal. Sekian. Terima kasih. Huhuhuuu...
 
Korang rasa Aida ni terlebih sensitif ke?

2 comments:

  1. hahaha salu kene camtu sbb ztie suka call org saja2 nak cakap tanya kabar ke apa.

    ReplyDelete
  2. hehehhh... mungkin dia tengah sakit kepala kot terkeluar tanya lagu tu.. eeemmm... just ignore je ok? Awak, jangan fikir benda yang boleh buat awak sedih. Happy2 je tau. Saya sekarang ni pun malas nak fikir benda2 yang remeh temeh. Lately ni memang banyak yang buat saya sensitif... hal2 family la ni. Tapi saya take positive... eeemm... umur macam kita ni memang cepat sensitif kot.

    ReplyDelete