Monday, August 1, 2016

Haji Salleh's Open House

Alhamdulillah seperti tahun-tahun sebelum ini kami dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki untuk mengadakan rumah terbuka untuk sahabat-sahabat dan jiran tetangga. Kami bersyukur kerana majlis berjalan dengan lancer sehingga ke hujungnya. makanan yang disediakan pun habis dan tiaa pembaziran. syukur Alhamdulillah.
 
Seperti biasa menu utama kami akan tempeh sahaja. Menu utama pilihan tahun ini Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, Daging Masak Hitam, Dalca Sayur dan Papodom. Katering pilihan tahun ini adalah D'Saji.  Selain daripada menu tersebut, D'Saji turut menyediakan Air Fruit Punch dan Buah-Buahan sebagai pencucui mulut.
 
Menu tambahan yang ditempah daripada katering yang berlainan pula terdiri daripada Kambing Golek (2 Ekor), Cendul, Rojak Mamak, Aiskrim, Tapai Pulut, Agar-Agar Santan dan Lemang. 
 
Menu yang dimasak sendiri terdiri daripada Bihun/Mee Sup, Ketupat Palas dan Rendang Daging, Desert (Bread Butter Puding with Vanilla Castard Souce, Blueberry Cheese Tart, Fruit Tart, Blueberry Marble Cheese Cake, Carrot & Walnut Cake with Cream Cheese Frosting, Cheese Cracker, Chocolate Brownies with Almond, Cream Puff, Fruit Jelly, Fruit Salad ).
 
Alhamdulillah semua makanan habis dimakan. Syukur Alhamdulillah. Kepada semua sahabat handai yang sudi berkunjung kami ucapkan terima kasih. kepada mereka yang terlepas daripada diundang kami mohon maaf. Insyaallah tahun-tahun akan datang ada lagi. :-)
 
 
 
 
 
 
 
Antara Juadah yang tersedia


 
 

 


 
 

  

 
 
Jiran Tetangga/Kawan-Kawan Masjid/Surau Abah
 
 


Tuan Rumah Berwefie Kejab :-) Sahabat-Sahabatku
 
Childhood Friends
 
 
 
 
 
 
 
 Sahabat DBP
  

 
 
 
   

 

 

 

Geng 5 Vocay SMART Class of 1995
  
  
Geng USA1 SMHK Class of 1995
 
 
Geng Za8FC
 


  
Geng Toowomba 2016 
My Favourite Trainer


 
My Sweet Kakak Sepupu
 

 

 
Sahabat Industri Buku
   
 

No comments:

Post a Comment