Tuesday, February 10, 2015

Lunch Pack

Hari ni aku nak tayang lunch pack lagi. Bukannya hebat mana pun tapi saja lah kot2 boleh beri inspirasi kepada kawan-kawan yang nak ber lunch pack macam aku kan. Arini aku main grilled jer. Semua kecuali Timun Japan tu jer aku tak grilled. lain semua aku grill. Ini lah hasilnya.
 
  • Grilled Salmon with Lemon Butter Sauce
  • Grilled Veggie (Capsicum + Carrot + Broccoli) + Japanese Cucumber
  • Grilled Potato
 
Sayur mayor tu semua nampak macam overcooked kan? Tapi sebenarnya tak. Warna jer nampak macam overcooked. Aku ni tak suka yang overcooked. Sayur kalau overcooked dah jadi lodoh. Sangat tak best. Tekak aku tak boleh makan kalau sayur lodoh ni.  
 
Salmon tu aku marinated dengan black pepper, white pepper n salt. Tapi sikit jer lah. Tak kuat mana pun rasa dia. kalau plain sangat tak syok (bagi aku lah). Potato pulak aku grilled macam tu jer.  Salmon dengan potato tu memang asalnya aku nak buat medium jer tapi terlebih masak sikit. Nasib baik tak rentung. Kalau rentung memang sah2 tong sampah yang dapat. Hehehee.... 

3 comments:

  1. rajin betul akak nih, dana tak penah ber luch pack, kemalasan hehehe

    ReplyDelete
  2. wahhhh mkn secara sihat ni ... grill je ... kurang karbo .....
    pas ni slim melim cun la kan ... kesihatan pun terjamin

    ReplyDelete