Wednesday, February 25, 2015

Lunch Pack

Biasanya aku tunjuk healthy meals jer kan? Jadi hari ini aku nak tunjuk unhealthy meals pulak. hehehee.
 
Aku still makan nasi tau. Bukan tak makan. Cuma aku kurangkan kuantiti dan pengambilan jer. Contohnya pagi ni aku masak nasi lemak untuk breakfast. Jadi untuk breakfast + lunch ni aku packlah nasi lemak jugak. 1 senduk nasi lemak (dalam segenggam) + xtra timun, telur rebus separuh, ikan bilis, ayam goring dan sambal.  
 

Untuk munching pulak aku bawak sebijik buah limau + 1 biji butter cake (cup cake s size) + pistachio. Kek kan tak bagus sebab gula tinggi. Tapi bagi penggemar kek macam aku ni mana boleh tinggal terus. makan jugaklah sekali sekala tapi moderatelah kan.
 

2 comments:

  1. Replies
    1. Akak amik nasi Dana cuma jarang2 jer. Bukan sbb nasi boleh buat gemuk (sebab bagi akak makan apa pun boleh gemuk kalau lerlebih kan) tapi sebab akak memang kurang gemar makan nasi sekarang ni. Akak lagi suka makan pasta dengan roti.

      Delete