Sunday, January 3, 2016

Puncak Broga

Ini cerita throwback jer. Aktiviti mendaki Bukit Broga bersama Alyn, my BFF tersayang dengan family. Aktiviti pada 20 Disember 2015 yang lalu. Dah lama tak panjat Broga ni. Tiba-tiba datang keinginan nak memanjat. terus WA geng Keramat. Alyn yang free. Jadi kita teruskan walaupun tak ramai. Kerja baik mjangan bertangguh. Kan? :-)

Ini di tempat parking kereta. Jalan belakang tu lah yang akan menuju ke kaki Bukit Broga.

Wanita-wanita yang ingin hidup aktif dan sihat :-)
 
Me with Khaleeda, anak sulung Alyn.

 
Me with Alyn, my BFF sejak Darjah 1.

Wajah-wajah riang pendaki yang telah berjaya sampai ke puncak Broga!


I did it! Alhamdulillah.

Add caption

Aku kelihatan sangat gemuk bila berdiri sebelah Alyn yang slim ni. Pembakar semangat ni.

Nice view. I like it.




Add caption

Turun-turn bawah kami terus minum air kelapa sebiji seorang. Nyaman :-)

Lain kali kita panjat lagi. Kami rancang lepas ni nak pergi Bukit Saga, Bukit Tabur dan Bukit-bukit lain yang tak terlalu mencabar sangat. Maklumlah kami ni amatur. Yang penting aktiviti sihat ini perlu diteruskan. Semoga menjadi lebih fit dan sihat untuk tahun-tahun yang akan dating. Insyaallah.

No comments:

Post a Comment