Tuesday, January 12, 2016

Pulut Kuning Sambal Ikan Bilis

Pulut kuning dan sambal tumis ikan bilis siap untuk Big Boss kesayangan :-).
 
Jangan salah faham ya kawan - kawan. Tiada niat membodek atau membeli jiwa di sini. Ini sekadar memenuhi permintaan beliau sejak tahun lepas lagi. Bukan malas cuma tak kuasa. hehehehee...
 
Tak kuasa tu sebab Aida bukan expert sangat masak pulut kuning ni walaupun memang sangat-sangat menggemarinya. macam manalah nak expert, dulu masa mak ada, mak sahaja yang masak. Kami adik  beradik tolong makan je. Tapi dihujung-hujung usia mak je sempat nak belajar. Tapi tak pernah buat sendiri. Semua bergantung pada mak kan? Sekarang mak dah meninggalkan dunia yang fana ni. Jadi kenalah berdikari.
 
Big Boss ni sebenarnya pernah makan pulut yang Aida bawa ke pejabat sebelum ni. Adalah dalam 2 tahun lepas. Tapi lepas tu dia pindah jabatan. Masa bersembang dengan beliau ada juga dia bertanya bila nak masak pulut lagi? Oleh kerana Big Boss tak satu aras lagi, jadi bolehlah jawab belum rajinlah Boss. Hehehehe...Sebabnya jarang bertembung.
 
Tapi awal Januari 2016 ni, Bigg Boss kembali ke Jabatan kami. hari pertama dia dating melawat bahagian kami dia dah Tanya "Aida Pulut Kuning". Aida hanya jawab 'Tuan Haji kemas biik dulu ya. Nanti dah kemas saya masakkan. Maklumlah orang baru pindah jadi barangnya mestiulah banyak kan?)
 
Oleh kerana semalam aku bercuti, maka dapatlah aku merendam pulut dan sebagainya. Maka terhasilkan pulut kuning sambal tumis ikan bilis hari ini. Semoga Big Boss tidak mengigau lagi. heheheeee....
 
Ni bukan bekas untuk Big Boss. Untuk Big Bos I bagi penuh2.
hehehehe...

5 comments:

  1. alahai sedap.. untungla big bos kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...akak pun untung jugak dpt bigboss baik..

      Delete
    2. Hihihi...akak pun untung jugak dpt bigboss baik..

      Delete
    3. haha dpt big bos baik tu kira bonus dah

      Delete